torstai 30. lokakuuta 2014

Lilian synttärijuhlinta alkoi

Eilen alotettiin Lilian synttärijuhlinta Sanna-kummitädin, Haltijakummin, vierailulla. Oli niin ihana nähä taas pitkästä aikaa Sannaa. Mielellään kyllä vierailisin lasten kanssa Helsingissä Sannan luona, mutta ei oo ihan ilmasta ja on muutaman tunnin matka. Joten täytyy ootella aina, että Sanna saapuu tänne.

Väsytti kyllä aivan älyttömästi, mutta ajattelin että pitäähän sitä olla jotaki tarjottavaa. Jätin siis siivoamisen ja leivoin. Leipominen on niin nautinto, että sen teen kyllä aikamoisessa kivussakin. Vaihtoehtoina oli omenapiirakka tai mutakakku. Omenoiden pilkkominen ei houkutellu ja suklaa himotti ;) Kakku ehti paistua hieman liikaa, mutta hyvää oli.

Resepti omassa postauksessa

Sannaa ootellessa Lilia teki itelle pedin ja alko nukkumaan. Parin sekunnin välein piti kyllä sanoa "Herätys!" Välillä oli leikkipuhelinki vieressä herättämässä. Ihana miten kaikki mahollinen jää lasten mieleen. Pupua peiteltiin viereen eikä se meinannu oikein onnistua.



Lilia pääsi harjottelemaan lahjan aukasua. Viime synttäreillä tai jouluna, ei oikein kiinnostanu. Pienellä avustuksella onnistu ja mieleinen lahja löyty, muovailuvahaa sekä alusta. Ja hetihän sitä alettiin muovailemaan eikä ois malttanu lopettaa.


Kun nukkumaan meno venyy, niin Liliasta tulee hieman hankalasti hallittava. Ehtii ihan joka paikkaan. Sanna anto Lilialle kastelahjaksi aivan ihanan taulun. Taulu muuttuu Lilian kasvaessa. Kastepäivänä maalattiin jalan jäljet polulle. 1v ikäsenä koitettiin maalata käsi punajuurella ja lopulta Lilia "maalas" punajuurella siihen. Nyt näyttää veriroiskeilta. Tällä kertaa ajateltiin, että jos painettas sormivärillä käen kuva. Lilia ei ollu asiasta samaa mieltä, harjoteltiin kahesti paperiin ja oli ihan kauhuissaan. Tauluun ei saatu käden kuvaa. Annettiin sitten maalata ja tussata. Hieno tuli! Löytyy violetilla tehty auto sekä tussilla piirretty tyttö ja Aapo. Sanna kirjotti myös polun varteen Lilian ekan sanan "Enniienniiennii!" Meidän entinen Lenni-koira, sen oppi sanomaan 9kk. Sekä ekan laulun, Ihahaa.

<3

Lilian "vappaapäävä"



Tännää Lilialla oli vapaapäivä ja lähettiin käymään mummilla ja papalla Pudasjärven suunnalla. Essi ja Eepi oli sinne menossa ja pyysivät meijät mukkaan. Lähteminen kolmen lapsen kanssa säälittävällä farmariautolla ei ollu ihan niin kätevää kun ajateltiin. Takapenkille ei mahtunu kahta turvaistuinta plus kaukaloa. Eepi piti laittaa eteen ja mut keskipenkille, ja siinä ei todellakaan ollu kovin tilava, huh huh!



En tajua nuita mersun farmareita, ne on niin pieniä. Takapenkille on ihan tuskaa saada kaukalo tai turvaistuin tai lapsi turvaistuimeen. Peräkonttiin mahtuu yhet vaunut ja eikä yhtään mitään muuta. Meijän -97 volvoon mahtu yhdistelmävaunut, ajokoira sekä viikon mökkikamppeet kolmelle kaikkineen.

Reissu meni tiiviisti autossa, mutta hyvin. Porojaki nähtiin aika paljo! Paluumatkalla käytiin iltapalalla mummun ja ukin luona. Kotiin päästyä postilaatikosta löyty kaksi pakettia! Synttärikortit Lilialle sekä servetit, Harjun Paperista. Ja rusetit synttäreille Lilialle ja mulle, Henna Valkaman käsityötä.



Oli niin ihanat rusetit, että heti soviteltiin! Itestäni en viittiny ottaa sovituskuvia. Lilialla myös ihana Pompin hame sekä ompelijalla teetätetyt (miten se kirjotetaan) koruleggarit.

Loop
Time 23:57
Cals 2198
Step 7980


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti