lauantai 4. lokakuuta 2014

Ihmeellinen Rakas Lilia

Lapsen kehitys on jotakin aivan käsittämätöntä. Miten lapsi voi joka päivä antaa uusia ihmetyksen ja ylpeyden tunteita? Suunnatonta iloa. Käsittämätöntä rakkautta. Tunteisiin melkeen pakahtuu. Kunnes taas palaudutaan maan pinnalle, kun äiti ei totellutkaan ja tulee raivari.

Oon aivan hämmästyksissä Lilian osaamisista. Tuntuu, ettei alle kaks vuotiaan tarttis osata oikeestaan vielä mtn. Kävellä kun osaa, niin siinä on jo paljo. Lilia imee kaiken itteensä ja toistaa kaiken ja muistaa vaikka mitä. Ja kuulee ja tajuaa vaikka luullaan, ettei meitä kuuntele. Tarkkana saa olla, mitä puhhuu.

Tännään Lilia teki mulle ruokaa. Yhtäkkiä hoksas missä meillä on lasten kattilasetti, vaikkei olla sitä käytetty kotona ehkä kuin viidesti. Tarhassa kuulema ei muuta teekkään, aamulla ekaksi pittää keittää kahvit :D Ensiksi sekotti keittoa ja se oli kuumaa. Ja sitte tarjoili mulle, suoraan kattilasta kun ei meillä oo lautasia. Vaan kattilat, kapustat ja mukit :D Sitten juotiin vettä ja kahvia. Ja äiti opetti kippistään :D

Laitoin tallennuksista Risto Räppääjä -elokuvan pyörimään taustalle. Mutta Lilia kiinnostuki kattomaan sitä. Seisaaltaan katto ja kun tuli laulu, nii komensi mut ylös tanssimaan. Ja me tanssittiin <3 Peetu nauro meille.

Sitten oli Peetun viihdytyksen vuoro ja voi sitä vauvan naurua! <3 Peetu kikatti katketakseen ja Lilia nautti. Lilia juoksi ees taas ja muka kaatu. Ja tanssi ja pyöri ympäri. Peetu kikatti, ja Lilia nauro ja nautti. 


"Kymmät vaapaat! Sukat jaakaan!" "Iia osas laittaa sukat jaakaan!" Ja niin ne oli ihan oikein jalassa.

Rakennettiin Duploista torneja ja portaita. Siitäki oon niin mielissään, kun osaa rakentaa niillä ja saattaa yksin rakennella pitkän aikaa, kunnes pyytää viereen tekkeen portaita, talon ja torneja. Siivotessa Peetuki sai muutaman Duplon.

Lilia kokoajan selostaa mitä tekee ja lauseet on tosi pitkiä. Oon ollu tän päivän kyllä aivan hämmentyneenä. Meillä on iso tyttö, jonka kanssa voi tehä vaikka ja mitä. Joka tietää tasan mitä haluaa ja mitä ei. Ja osaa ilmaista ittiään todella selvästi. Ja osaa monta laulua ulkoa, oikein sanat ja sävelet ja säkeistöt. "Iia laulaa, ei äiti!" "Nyt äiti laulaa tytön tyllelööne!"

Harmi, kun kuvia ei oo näistä kaiksita hetkistä. En ehtiny, halunnu, raskinu olla kuvaamassa kaikkea. Nautin ihanista hetkistä <3 Oma valokuvaaja ois kiva ;)

Onko muut yhtä ihmeissään näistä "pikkusista"? Mitä teillä osataan/osattiin kahen vuoden paikkeilla?

"Mikä tuolla on päässä sisällä?"

Essi oli pitämässä mulle seuraa, kun Ville oli lapio hommmissa aamusta iltaan. Ihana, kun ei taas tarvinu olla päivää "yksin". Lasagnetenkin sain tehtyä, kun oli varakäsiä lapsille. Oon vieläki vähä hukassa kahen kanssa. Lilia on hoksannu miten saa äitin hepakkaan ja Lilian raivarit on tosi pelottavia, mutta kuulema aivan normaaleja.

Kauhiana tätä blogia pyörittelen mielessä, että miten kirjottasin ja mistä. Lukeeko kukaan ja jos lukee, niin mitkä asiat kiinnostaa. Pitää ehkä tehä jotakin "tutustumis" postauksia ja kattella mihin suuntaan tämä lähtee menemään. Aijai, kun oon mielissäni tänne kirjottamisesta. Mutta jos sitä nyt kömpiis tuon mun ihanan raskaan työnraatajan viereen nukkuun enkä jäis tänne koneelle notkumaan. 

Kommentteja lukisin oikein mielelläni :) Hyvvää Yötä ja Kauniita Unia!

Kummitätin kainaloon on hyvä nukahtaa päikkäreille <3
Essi ja Lilia <3

Loop
Time 23:48
Cals 2261
Step 6524

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti