lauantai 4. lokakuuta 2014

Kolmen suklaan juustokakku

Viime viikonloppuna pidin Vaarilassa Pomp de Lux -kutsut, jonne leivoin mm. kolmen suklaan juustokakun. Reseptiä kaipailtiin niin tässä se tulee

Kolmen suklaan juustokakku



Pohja

n. 200g domino keksejä (glut keksit aina 150g tai 200g paketeissa)
50g voita

Täyte

9 liivatelehteä
1 Valkoinensuklaalevy 
1 Maitosuklaalevy
1 Tummasuklaalevy
(135g pandan levyt riittää, ite käytin n. 135g Maraboun valkosesta, Fazerin sinisestä ja Taloussuklaasta, halusin kunnon maut)
5dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa

Ja näin sen tein

Laitoin irtopohja vuoan pohjalle (väliin) leivinpaperin ja leikkasin reunoille leivinpaperi suikaleet, jotka kiinnitin voitelemalla öljyä vähän vuoan reunoihin.
Murustelin keksit kulhoon käsin ja lisäsin joukkoon sulatetun voin.
Painelin keksi murut vuoan pohjalle ja laitoin vuoan jääkaappiin.

Laitoin liivate lehdet kylmään veteen.
Kerman vatkautuessa vaahdoksi laitoin tummansuklaan vesihauteessa sulamaan.
Sulaan tummasuklaaseen lisäsin kolmasosan tuorejuustosta.
Otin kolme liivatelehteä kylmästä vedestä, puristin veden pois, sulatin tilkassa kuumaa vettä ja kaadoin suklaatuorejuuston sekaan.
Sekoitin hyvin ja lisäsin noin kolmas osan, silmämääräsesti katottuna, kermavaahdosta.
Ja sitten seos vuokaan ja vuoka takas jääkaappiin.

Sama homma maitosuklaan ja valkosuklaan kanssa.
Alempi seos ehtii jähmettyä tarpeeksi uuden seoksen teon aikana.

Annoin jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin, jonka jälkeen laitoin pakkaseen.
Jäisen kakun otin sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua.
Ja oli herkkua ja kaikki meni!

Kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin jähmettymään, jos ei pakasta. Mutta helppo kakku tehdä viikolla valmiiksi pakkaseen ja pistää viikonloppuna tarjolle.



Eikun leipomaan kaikki! Tää on helppo tehä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti