sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kun lapsi on kipiä

Perjantaina meillä kävi kylässä mummu ja ukki sekä Lilian ihana kummitäti Eeva. Lilia sai tuliaisiksi uuen palapelin ja kirja. Palapeliä tehhään jo hienosti. Oli aivan ihana ilta, paljon naurua. Nukkumaan menossakaan ei ollu mitään ongelmia. Mutta sitten kakstoista aikaa Lilia heräs ja sano olevansa pipi. Aika nopiasti kipu paheni ja itkusuus lisäänty. Annoin lääkettä, mutta tuntu että pahenee vaan niin hain toista lääkettä. Niin reippaasti Lilia otti ja hoki vaan että "lääke auttaa, lissää lääkettä!". Välillä laulo ja välillä itki kovasti. Olin jo lähössä päivystykseen. On niin kamalaa kattoa pienen kipua ja kun mitään ei voi tehä. Reippaasti vaan Lilia istu sängyssä ja laulo ja laulo. "Äiti laulaa!" En voinu laulaa, kun ei ollu ääntä. Sannoin, että Lilia laulaa, niin kipu unohtuu. "Lilia laulaa, äiti kuuntelee. Ei simmiä kiinni!" Koko Pieni tytöntylleröinen -laulu tuli hienosti Lilialta.

2,5h siinä vissiin meni ennen kun Lilia lopulta nukahti. Aamulla ei ollu mittää hättää ja aivan ilonen tanssiva ja laulava tyttö. Mulla jäi unet alle kahteen tuntiin. Kyselin ensin sairaanhoitaja kaverilta ja sitten omalta äitiltä mielipidettä, että mitä tehä ja niinku itekki aattelin, niin soitin terveysneuvontaan. Sieltä pyydettiin tulla näytille näytteidenottoon.

Niin me mentii päivystykseen minä, Lilia, Peetu ja Essi. Ville jäi kotia sorahommiin ja Peetun ruoka, kun on mussa kiinni, niin Essi tuli avuksi kun ei Peetua voinu Villen kans kotia jättää. Päivystyksessä meni koko päivä, kun tuloksissa menee aina niin kauan. Padilta kateltiin teletappeja ja fröbelin palikoita. Kuume alko nousemaan jossain vaiheessa ja sitten neiti väsähti.



Fröbelin palikoiden Pumppulaulua ja leikkiä, kaikki osallistu.

Oli ihan hyvä päästä kokonais tarkastukseen, kun meillä flunssa kestäny jo 4 viikkoa enemmän ja vähemmän. Korvat oli onneksi puhtaat! Mutta tulehdus epäily sen verran pahassa paikassa oli, että jouduttiin alottaan antibiootti kuuri. Oon niin ab vastainen, mutta tässä asiassa en riskiä uskaltanu ottaa. Maanantaina tulee paremmat tulokset, joista sitten katotaan tarviiko kuuria jatkaa ja jatko tutkimuksia.

Oli kyllä reipas tyttö ja kiire oli "Mamman tykö!" Illalla sai leikkiä Eepin kanssa, eikä kyllä Liliasta huomaa, että kipiä ois. Pelleilläkki jakso. Mun Uggit oli käyny vetäsemässä jalkaan ja ai että ne oli mukavat <3


Lilia on sairastanu, niin älyttömän vähän, että meen ihan paniikkiin ja shokkiin näissä tilanteissa. Toisen kerran kävi vasta lääkärissä. Lilia sairastu flunssaan vasta 1v2kk mennessä tarhaan, niin Peetun flunssat on mulle tosi kova paikka. En osannu varautua vauvan sairastamiseen. Mutta vielä Peetun kanssa säästytty pahimmalta, räkäsyyttä ja yskää vaan. Pikku hiljaa tähän varmaan tottuu. Tarhassa, kun ne pöpöt vaan kiertää ja kiertää. Jospa kohta oltas niille immuuneja.

 Seuraava yö nukuttiin kokonaan, Vaarilassa Mamman ja Vaarin vieressä nukutti hyvin. Aamulla Lilia jäi Vaarilaan ja me, minä, Ville ja Peetu, lähettiin käymään ajelulla ;)



P.S. Puhelimella tulee kuvattua paljon, helpompaa ja nopiampaa reissun päällä. Välillä siis kuvien laatu ei niin hyvää.


Loop
Time 21:56
Cals 1960
Step 6237

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti