maanantai 26. tammikuuta 2015

Mangokakku (Maidoton, Gluteeniton, Kananmunaton)



Tässä aivan ihanan maidottoman kakun resepti. Vielä lisänä onnistuu ilman munaa ja gluteeniakin.




Pohja

n. 15 gluteenitonta digestivekeksiä
60g maidotonta leivontamargariiniä

Täyte

1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä (425/250g)
4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehia
2dl vaahtoutuvaa soijakermaa 
2dl soija vaniljakastiketta 
n. 2rkl sokeria (maun mukaan)

Pinnalle

270g mangososetta 
1rkl sitruunamehua
2 liivatelehtiä
1-2rkl sokeria

Näin sen teet:

Laita irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi 
(22cm vuoka parempi, 19cm tuli tosi korkea ja kiille meni vähän yli)
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. 
Painele keksimargariini seos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiinn kovettumaan.

Valuta mangoviipaleet ja soseuta ne.
Pehmitä liivate lehdet kylmässä vedessä n.10-15 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljakastike ja sekoita hetki.
Lisää sokeria maun mukaan.
Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatelehdet siihen. Anna hieman jäähtyä.
Sekoita liivateseos soseutettuun mangoon ja kaada kermavaniljakastike seokseen.
Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos vuokaan pohjan päälle.
Täytteen pitää kovettua jääkaapissa 3-4tuntia vähintään. Itse tein edellisenä iltana.

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen.
Kaada seos mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Levitä seos kakun päälle tasaiseksi.
Anna jäähtyä ainakin tunti.

Koristeiksi laitoin ananaskirsikoita, jotka on muuten älyttömän hyviä.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ☺️ ❤️ tää on kestosuosikki itellä. Nykyään käytän soijatuotteiden sijaan kauravalmisteita.

      Poista
  2. Onnistuukohan tämän kakun pakastus 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, melkein uskaltaisin sanoa, että onnistuu. Mikään juustokakku ei kyllä ole menny pakastamisesta pilalle. Ainoa vaara, että vettyy liikaa ja jossain kohti leviää. Mutta tämähän ois ihanaa hieman kohmeisena näin helteellä.

      Poista