maanantai 3. marraskuuta 2014

Vadelma-valkosuklaakakku

Lilian synttärikakun taiteilin itte. Ensimmäinen kakku sokerimassa päällysteellä. Sovelsin taas hieman ohjeita eli ihan omanlainen kakku tuli. Kakkupohjaa olisi kuulunu laittaa joka väliin, mutta teinkin hyydytekakun. Lisäsin valkosuklaatäytteeseen liivatteen.

Valkosuklaatäytettä olisi saanut olla reilummin. Seuraavalla kerralla kokeilen lisätä suklaan määrää, jos sillon saisi paksummasti täytettä. Tein perjantaina ekan ja lauantaina toisen kakun, kun kakku pohjasta tuli kahteen kakkuun. Toisella kertaa epäonnistu aivan, mutta syötävää oli. Huomasin, että flora kuohu toimii paremmin kuin tavallinen kuohu. Ohjeessa oli 2dl, mutta laitoin 2,5dl ja oli tosi sopiva määpä.

Ripottelin myös väliin vadelmia, mitkä toi hieman kirpeyttä. Seuraavalla kerralla kokeilen myös keksipohjalla näiden täytteiden kanssa.



Näin sen tein


Leikkasin kakkupohjan halki puolesta välistä ja säästin toisen puolen.
Laitoin leivinpaperin irtopohjavuuan pohjalle ja kakkupohjan vuokaan.
Vuuan reunoille leikkasin leivinpaperista suikaleet.

Vadelmatäyte


Liivatelehdet ensimmäisenä kylmään veteen pehmenemään.
Kiuhautin vadelmat kattilassa, jotta alkavat hieman hajoamaan.
Sitten kerman vatkautumaan.
Lisäsin sokerin vadelmien sekaan poistamaan vadelmian "happamuutta".
Puristin liivatelehdistä vedet ja liotin vadelmien sekaan.
Nostin kattilan liedeltä jäähtymään.

Kostutin kakkupohjan maidolla.
Sekoitin vaniljarahjan vadelmaseokseen.
Kaadoin vadelmarahkaseoksen kermavaahdon joukkoon ja sekoitin.
Ja sitten koko täyte pohjan päälle, kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valkosuklaatäyte


Ensin valkosuklaan vesihauteeseen sulamaan.
Liivatelehdet kylmään vetään pehmenemään ja kerma vatkautumaan.
Kun valkosuklaa oli sulanut, liotin liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä 
ja kaadoin valkosuklaan joukoon.
Sekoitin tuorejuuston valkosuklaaseen ja sitten koko seoksen kermavaahdon joukkoon.

Ripottelin vadelmatäytteen päälle vadelmia,
jonka jälkeen kaadoin valkosuklaatäytteen siihen päälle.
Kelmu päälle ja jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
Ite tein edellisenä iltana.

Ennen sokerimassa kuorrutteen laittoa, levitin vanilja tuorejuustoa kakun pinnalle.

Sokerimassan laitto ei menny ihan nappiin, kun ei sitä pystynykkään enää siirtään kun oli kerran kakun päällä laitettu. Ei ihan iisiä hommaa, ainakaan mulle.

Kysykää toki, jos ohje ei ollu selkeä tai on ihan mitä vaan kysyttävää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti