keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kotitekoinen jäätelö (laktoositon, gluteeniton)

Älytön jätskivillitys menossa! Vispikermaa + kondensoitua maitoa + mausteet = helppo ite tehty jätski. Mutta kun se kondensoitumaito ei oo laktoositonta. Tässä mielestäni helppo ohje ja taivaallista tuli! Sisko kommentoi, että parempaa ei kaupasta saa.


Jäätelö

4 valkuaista
4 keltuaista
1 dl tomusokeria
1,5 dl glukoosisiirappia
4 dl vispikermaa





Mausteet 
(huomioi laktoosittomuus/gluteenittomuus)

Oman maun mukaan
Toiseen sulatin pätkistä ja tummaa suklaata
Toiseen kinuskikastiketta


Näin valmistat

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
Kolmannessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää kermavaahdon sekaan ensin glukoosisiirappi ja sitte keltuaisvaahto.
Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Nyt jäätelö tarvitsee maustaa oman mielen mukaan.

Jäätelön voi jaksa useampaan astiaan, niin saa monen makuista. 



Ite kaadoin kahteen astiaan. Toiseen kaadoin sekaan vaan kinuskikastikkeen ja sekoittelin tikulla.
Toiseen laitoin sulaa pätkistä sekä sulatettua tummaa suklaata sekä molempia rouheena.

Kovin isoja paloja ei kannata jättää, koska ne on tosi kovia pakastuksen jälkeen.




Pakasta jäätelöt kannella/kelmulla suljettuna. Alkuperäisessä ohjeessa pakastusaika oli vähintään 15h, mutta tekemäni jätskit oli jo 8h jälkeen täydellisiä. Ja viikon päästäkin vielä syötävää. Toki normi pakastin on liian kylmä jäätelön säilyttämiselle eli viikko tolkulla ei kannata pakastella.




P.S. Oon vaikka kuinka tätä muokannu ja en tiiä, miksi osa tekstista on harmaalla. Mutta koittakaa selvitä tästä kosmeettisesta virheestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti