maanantai 13. heinäkuuta 2015

Diy Teltta lastenhuoneeseen

Oon haaveillu lastenhuoneeseen teltasta jo ennenkuin oli koko lastenhuonetta. Pohdin pitkään toteutus tapaa ja kangasta ja mallia. Mietin myös ihan kunnon majan rakentamista liukumäellä, mutta huone olis tullu liian täyteen sitten kun lapset siirtyy sinne nukkumaan.

Näin sen tein ja vähä sinne päin


7 harjanvartta
4 ruuvia
Narua
Kangasta

Porakone
Ompelukone


Porasin neljän varren toisiin päihin reiät läpi ja kahden varren molempiin päihin vähä matkaa reikää varren suuntasesti helpottamaan ruuvin laittamista sekä sitä ettei varsi halkea. Sitten kokosin tämmösiksi "elementeiksi".


Nuo kaksi "elementtiä" sitten sidottiin narulla teltan muotoon ja asetettiin keskipuu, mikä myös sidottiin narulla. Kiristeltiin kovasti narulla. Laitoin alas myös narut poikki kulkemaan, ettei teltta levähdä ihan kokonaan. Tän ois varmaan voinu tehä jotenkin kätevämminki. Jos ois tehny paksusta puusta/laudasta olisin laittanu ruuveilla kiinni. Mutta mielestäni nuo harjan varret näyttää nätimmiltä ja tykkään tuosta narusta.


Mittasin kankaan niin, että alareunoihin tulee kujat harjan varsille. Ylijäämä kankaasta leikkasin naruja. Ompelin narut pääty reunoihin. Sitten käytin irti toisesta päästä alapuun ruuvia ja pujotin kankaan varteen. Sama toiselle puolelle. Ja sitten solmin narut pystypuihin.

Voilá!



Vielä viimeistelen ja sisustan. Haluan telttaan patjan, että mukava pötkötellä. Tuo matto on hieman kova pötkottelyyn. Tyynyihin ehkä jotakin muutakin väriä. Viimeinen silaus vielä puuttuu. Mutta kyllä tämä kelpas lapsille oikein hyvin. Lilia ois halunnu nukkua yön teltassa.

Hintaa tällä tuli 7euroa. Harjan varret makso euron kipale. Narua oli valmiina, samoin ruuvit. Kankaan oli äitini ostanu pöytäliinaksi ihan vasta, mutta tarjos mulle sitä telttaan. Ilmeisesti kaks viikkoa keltasella liinalla riitti Mammalle. Kangasta meni noin 2,5m plus narut. Eli tyyriiksi olis tullu toteuttaa Marimekon kankaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti