lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kahvi

Isäni opetti pikkusiskoni juomaan kahvia hänen ollessa noin kolme vuotta. En tiedä oonko sillon kahvia maistanu, mutta mua sen juomiseen ei saatu opetettua. 

Kahvia ja mansikka-raparperirahkapiirakkaa

"Ei kiitos, en juo kahvia. En oo koskaan juonu." Oon sanonu aika monesti. Yhtä paljon sanotaan "no opettelehan juomaan, pittäähän sitä kahvia juua!" sekä "eikä kyllä kannata opetellakkaan!" 

Mielestäni kahvi oli pahaa. En oikeasti osaa sanoa olinko sitä edes maistanu. Mutta kaikki muut missä oli joku kahvin maku tai aromi, oli tosi pahaa. Yläasteella opettelin cappuccinon juomisen, mutta seki oli monesti pahaa. Myöhemmin aloin tykkäämään moccacinosta (mitehä kirjotetaan).

Kun kahvipaketin avaa, se tuoksuu todella hyvältä! Mutta kahvikuppi josta on juotu kahvia, haisee pahalta. Ja ihminen joka on juonu kahvia, hyh hyh! En vaan voinu ymmärtää koko kahvi hommaa. Alkuun oli inhottavaa sanoa kylässä, etten juo kahvia. Kaikilla kun ei oo teetä tai se on jotaki ihan kamalaa tai todella vanhaa. Mutta siihen tottu, yhtälailla kun ettei oo mitään gluteenitonta. Mun "kahvilla" käymiset oli siis monesti pelkkää vettä, mutta kun sen tietää etukäteen, niin ei se oikeesti haittaa. Sitte on vaa ihania yllätyksiä, kun onki jotain enemmän.

Viime viikon sunnuntai-iltana Ville keitti kahvia ja pidin sitä täyttä kuppia hetken. Tuoksu todella hyvältä. Ville kehotti maistamaan, mutta olin että hyi en varmana. Mutta teki mieli maistaa. Pyysin Liliaa maistamaan, maisto toisenkin kerran. No eihän se auttanu kuin itekki maistaa.

Olipa laimeeta! Ei ollenkaa sellasta vahvaa ja pahaa. Kävin tekemässä jotakin ja hyvä maku pysy suussa. Piti mennä uusiksi Villen kupille.


Aamulla aloin tekemään itelle kaakaota, kun tuli mieleen laittaa kahvia siihen sekaan. Ja niin keitin itelle kahvit! Koko kahvin keittäminenki ollu aina niin vaikeeta, mutta juotavaa tuli.

Kahvia ja banaanipannaria mansikkavadelmasurvoksella

Aamukahvit menee kaakaon kanssa ja muuten pelkällä maidolla. Kylläkin aika puolet ja puolet systeemillä. Päivässä menee 3-5kuppia kahvia! Mutta jokainen kuppi kahvia on paljon vähemmän kokis zeroa! Ja oon varma, että on parempi juoda kahvia kuin zeroa.

Kun johonkin hurahdan, niin hurahdan täysillä. Niinpä alotin TÄYDELLISEN KAHVIN METSÄSTYKSEN!

Näistä alotetaan metsästys

Ihanaa kun perhe ja ystävät on ottanu tän mun kahvin juomisen aivan tohkeissaan. Mummukin kuulosti siltä kuin sille olis kerrottu perheenlisäyksestä. On se niin epänormaalia olla juomatta kahvia. Mutta maistuuko kahvi aina hyvältä? Mitä jos jossain kylässä onkin aivan kamalaa kahvia? Tai ei maitoa kahviin?

Tästä siis alkaa täydellisen kahvin metsästyksen -postaus sarja! Hyviä kahveja saa vinkkailla!

3 kommenttia:

  1. Tuo on totta, että parempi kahvia, entä cokista! :) Mulla itellä oli sama, että ei välillä uponnu kahvi mitenkään, mutta torilla yllätys tuli opittua juomaan ja parasta kahvia mitä ite tiiän on ihan perus juhla mokka, jota on aina kotona :). Noita tumma paahtoja en koskaa oo uskaltanu maistaa.. Mutta eiköhän sullekki se täydellinen löydy :).

    VastaaPoista
  2. Hei, löysin sun blogin Nooran kautta! Oltiin joskus rinnakkaisluokalla :) mutta tosiaan parasta kahvia mitä oon juonut on sellaisessa pehmeästä violetin värisessä paketissa ja sitä myy Valintatalo ja stockmann! Merkkiä en muista :) kiva blogi sulla, tervetuloa vastavierailulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, joku muukin on suositellu tuota kahvia! Nään silmissä miltä se näyttää :) Kiitos, pittääpä tsekata sun blogi :)

      Poista