tiistai 5. toukokuuta 2015

Pyykkinatsi uudelle levelille: Pyykit pyykkinarulle

Rakastan pyykin pesua. Pesisin, joka päivä pyykkiä, mutta en halua että meillä on kokoajan pyykkiteline olohuoneessa. Se mun toivoma kunnon kodinhoitohuone jäi uupumaan tästä meidän talosta. En oo koskaan oikein ulkona kuivannu pyykkiä siitepöly allergian vuoksi. Nyt päätin kuitenki kokeilla miten käy.

Pihalta löyty valmiina sellanen pyöree pyykkiteline. Narut olivat saaneet vähän tuiskua ja tuulta,joten ne piti uusia. Ajattelin, että pyykkinarua on vaan yhdenlaista, hups! Sitä oliki vaikka ja minkälaista ja värisstä ja pitusta. Luotin Siniin ja otin niiden silikoni päälystettyä 50metriä valkosena. Seuraavaksi pyykkipoikia. Meillä oli häälahjalistallakin pyykkipojat, mutta ei me saatu niitä. Noniin, puisia vai muovisia. Mietin varmaan valehtelematta 10min kumpia! Päädyin sitten puisiin. Muovisia ei ollu edes kivan värisiä. Ajattelin, että puiset voi polttaa kun menee rikki tai huonoiksi. Ja muovisiahan sitä oiskuuelma pitäny ostaa, kun puiset tummuu ja värjää pyykit.

Se pyykkinarun vaihtaminen ei ollu ihan iisi. Ois ehkä googlettamalla löytyny ohjeet, mutta me sitte ukin kans tehtiin vähä sinne päin ja saatiin narut paikalleen. Vihdoin pääsin pesemään meijän kaikki pyyhkeet, kun mahtu kunnolla kuivumaan. En muista, että oisin monesti elämässä pyykkinarulle ulos pyykkejä ripustanu. Mietin, että tarviiko ne oikeesti laittaa pyykkipojilla kiinni. Joo tarvi ne! Eihän niitä ees saanu hetkeäään pysymään siinä ilman, kun en halunnu laittaa kokonaan kaksin kerroin. 

Seuraavaa koneellista ripustamaan mennessä huomasin, että ihan en ollu osannu. Olin laittanu liian vähän sitä pyykkipoikaa siihen, ois pitäny syvemmällä pistää. Ne pyyhkeet oli menny sillee ruttuun ja kasaan. Ja osa oli aivan mullin mallin pyöriny eli todellakin ne pyykkipojat tarvii olla. Mietin vaan siinä ripustaesssa, että kuinka ne pyykkipojat jättää jäljet vaatteisiin, o-ou! Mutta kuinka ihana kun ihan hetkessä kuivaa vaikka on kevät eikä edes aurinko paistanu.

Mun täytyy nyt alkaa opiskeleen pyykin kuivausta ulkona. Miten ne pyykkipojat laitetaan vaatteisiin, ettei jää jälkiä? Ja mikä ois kätevä säilytin pyykkipojille? En halua jättää niitä sinne narulle sateen armoille. Oli aika hankalaa ripustaa pyyhettä, kun ne pyykkipojat oli kassissa tai kourassa. Siihen on joku kätevämpi taktiikka. Mitähän muuta olis hyvä tietää asiasta? Ja mistä löytys nättejä pyykkipoikia, vaikka mustia?

Muistimpa tätä kirjottaessa, että se viimenen koneellinen on vielä siellä narulla. Villen piti hakia ne nyt illalla ja se nukkuu. Voi olla, että kesän aikana muutaman kerran pyykit jää yöksi ulos tai kastuu sateessa, kun unohdan tai en vaan jaksa ja saa aikaseksi.

Tuoksuu muutes aika ihanalle ulkona kuivatettu pyykki, suosittelen!




Vaihdoin pyykinpesuaineen Ecover Zeroon, kun halusin eko aineen ja hellävarasen lapsille. Mutta en oo yhtään tyytyväinen, kun tahrat ei puhistu. Ikinä ennen vaatteisiin ei oo jääny tahroja, kun oon pessy eka sappisaippualla vaikeimmat ja sitten koneessa Arielilla tai bioLuvililla. Vinkatkaa mulle lyömätön pesuaine! Millä lähtee tomaatit ja mustikat, mutta olis mahdollisimman myrkytön.Ihoystävällinen tuoksukin olis plussaa, mutta kova opettelu on siihen puhtaan pyykin tuoksuun tuoksuvan pesuaineen sijasta. 

Viikkasin samalla viikonloppuna pestyt vaatteet. Mun niskavammalla pitää pitää vähä välipäivä ripustamisen ja viikkamisen välillä. Viikkaaminen tosin on aika nopsaa, kun lasten kaikki paidat ja mekot menee ripustinkaappiin. Tuo läjä siis tuossa selkänojalla.



Kauniita pyykkikasa kuvia, ettei vaan tylsää tekstiä.

3 kommenttia:

  1. Moi!
    Meillä on mummulla ollu iät ja ajat tuommonen pyykkipoikapussi, jonka saa vyötärölle roikkumaan. Se on tosi kätevä :) Näähän näppäränä ompelet sen itekki! (http://lillintekosetjatuumailut.blogspot.fi/2013/07/pyykkipoikapussi.html)
    Muita vinkkejä en näin kerrostaloeläjänä osaa antaa, mutta se on oikeestaan vaan plussaa, jos ne pyykit kastuuki sateessa. Ei ehkä vaatteille, mutta petivaatteet, pyyhkeet ym tuoksuu vielä paremmalle sateen ja kuivumisen jälkeen! :)
    -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kiitos, jotain tommosta just mietin! Täytyypä googlailla tollasia ohjeita ja ommella hurauttaa, kunhan ehdin :)
      Siellä ne pimennys verhot roikkuu nyt sateessa toista päivä, hups! Eilen paisto niin hienosti aurinko ja illalla sitten nukahdin, kunnes heräsin sateen ropinaan. Eikö ne oo sama siis antaa roikkua kunnes aurinko kuivattaa?

      Poista
    2. On, on :) Kyllä se kesä kuivaa minkä kasteleeki! Talvellaki on muuten ihana kuivata pyykkiä pihalla, vaikka luulis, ettei ne pakkasessa kuivu. Sisälle tuotaessa on pikkusen nahkeita, mutta hetken antaa kuivua vielä sisällä ja saa ympäri vuojen saman ulkona kuivatun pyykin tuoksun :)

      Poista