keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Gluteeniton suolainenpiirakka pohja

Tämä suolainen piirakkapohja on paras. Tähän voi laittaa täytteeksi, mitä ikinä keksii ja tuunailla.



Piirakkapohja

pyöreä piirakka vuoka (pellillinen)

100g(125g) voita
1prk(2prk) maitorahkaa
2 1/2dl(5dl) jauhoja
(varaa jauhoja myös leipomiseen)
1/2 tl(1tl) leivinjauhetta
1/2tl(1tl) suolaa

1. Sekoita käsin tai koneella pehmeä voi ja maitorahka.
2. Sekoita jauhot, leivinjauho sekä suola.
3. Lisää voi-maitorahkaseokseen.
4. Painele vuokaan jauhoja apuna käyttäen.

Pohjan päälle voi ripotella mausteita ennen esipaistoa omien täytteiden mukaan.
Kannattaa esipaistaa pohjaa n.10min uunissa 225 asteessa.

Täytevaihtoehtoja

Tonnikala-tomaatti-feta
Vuohenjuusto-kana-basilika
Sieni-feta
Kana-paprika-ananas

5. Laita täytteet esipaistetun pohjan päälle

Päällinen

2(4) kananmunaa
1tlk(2tlk) creme fraichia
n.2dl(n.4dl)juustoraastetta

6. Sekoita kaikki ainekset sekaisin
7. Kaada täytteen päälle
8. Paista n.20min uunissa 225 asteessa

Olen tehnyt myös ilman kananmunaa. Seosta voi jatkaa hieman esim kermalla, jos on todella tönkköä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti