maanantai 15. toukokuuta 2017

Kohti Unelmaa -haaste!


Miten on, löytyikö keino selättää aivovamma, väsymys ja krooninen kipu?

Oon tässä jo pitkään ollu kiinnostunut luonnollisesta hyvinvoinnista. Hitaasti ja varmasti muuttanut tapoja ja tottumuksia. Lukenu ja lukenu. Hetki sitten Puhdistamon instan kaappas Tomi Kokko ja siinä on mies, joka kannattaa googlata ja ottaa seurantaan instassa vähintään. 

On paljon ihmisiä, jotka puhuu hyvinvoinnista ja oikeista tavoista elää ja syödä. Monesti kuitenkaan he eivät näytä siltä, että olisivat elämänsä kunnossa tai että haluaisin näyttää samalta ja vetää samalla sykkeellä kuin he. Tomi Kokon inspiroiva ja unelmia tavoitteleva elämän tyyli jopa säikäytti. Miten joku voi vetää tollasella sykkeellä, fiiliksellä ja voinnilla? Hetken seuratessa saa todeta, ettei nyt oo feikkiä vaan tää on totta ja aivan uskomatonta.

Bongasin Puhdistamon instasta myös Joosua Visurin ja pistin instassa seurantaan. Hetken näitä herroja seuranneena se kipinä tarttui. Päivä alkaa aivan eri fiiliksellä, kun kattoo heidän stooreja. Mutta eihän se pelkästään auta.


Henkilön Tomi Kokko kuva.
Tomi Kokko ja Joosua Visuri Kuva: Tomi Kokko instagram

Oon jo hetken törmänny sanaan rasvakahvi/bulletproof ja Tomilla se on five am coffee. Ja nyt iski pakko kokeilla.

Tomi Kokon Five am coffeesta löytyy linkin takaa tietoa sekä videomatskua. Ostin itelle Puhdistamon mct-öljyn, premium macan sekä Juustoportin kirnuvoita. En raskinu kerralla ostaa kaikkia, niin pikku hiljaa lisää. Vaihdan voin luomuvoihin, kunhan käyn kaupassa josta löydän laadukkaan luomuvoin (Lidlistä kuulema löytyy). Kahvi on vielä perus Kultakatriinaa ja siihen olen etsimässä hyvää ja laadukasta luomukahvia. Heti meinas homma tyssätä, kun meidän blenderi on surkee, enkä tykkää siis käyttää sitä. Mutta sitten näin Joosuan tekevän sauvasekottimella kahvit ja smoothiet, joten ongelma ratkes.


Kahvin tärkeimmät jutut on voi ja mct-öljy, sitte siihen voi lisätä vaikka ja mitä. Kun tän satsin vetää aamulla tyhjään vatsaan, niin päivä ei voi lähtee kuin hyvin käyntiin. Energiaa on ihan erilailla ja ite saatan päästä lounaaseen asti syömättä. Mutta toki aamupala kannattaa syödä, jos kroppa tarvii sen.

Keskiviikosta lauantaihin ehdin aamuisin juoda kahvin ja tuntu uskomattomalta, miten voi vaikuttaa niin paljon. Sunnuntaina äitienpäivä aamupala oli mulle valmiina ja menin peruskahvilla. Olo oli järkyttävä. Niin väsyny, nuutunu ja saamaton. Pöydästä siirryin sohvalle ja siitä nukkumaan kolmen tunnin päikkärit. Järkytyin itekkin, miten tuskanen olo voikaan olla. Ja kuinka tuo olo tuntui tutulta, se perus olo ennen. Että kyllä, sillä on iso vaikutus!

Keitä siis aamulla kahvit. Laita kulhoon/blenderiin teelusikallinen voita, mct-öljyä ja macaa. 20 sekunttia surrur ja eiku ääntä kohti. Minä joka juon peruskahvin puolet maitoa-puolet kahvia tyylillä, en kaipaa maitoa tähän rasvakahviin. Se voi ja öljy tekee ihmeitä.

Haastan jokaisen kokeilemaan, oikeesti! Aivan huikeeta! Ja ei mee aamulla kauan, että ajasta ei voi olla kiinni.

Vähä faktaa, että miksi? Lainasin tän suoraan Tomin sivuilta, koska ei tota kannattanu alkaa enää omin sanoin kirjottamaan. Siispä
Mitä on Bulletproof kahvi
Bulletproof kahvi on Dave Aspreyn lanseeraama kahvi respeti, jota hän itse käytti kiipeillessään vuorilla. Hän huomasi kuinka hyvälaatuinen kahvi hyvillä rasvoilla tehostettuna sai aikaan aivan uudenlaisen reaktion kropassa ja toi käsittämättömän määrän energiaa sekä aivoille että kropalle. Hänen mukaan normi kahveissa on vaarallista homemyrkkyä (mykotoksiinit), joka laskee performanssia, heikentää ja väsyttää. Eli se “pöhnä” tila mistä aiemmin mainitsin.
Hullua, että oon saanu huikeen fiiliksen normi kahvilla, mihinhän tää olo menee, kun kahvi vaihtuu!
Hyödyt
Vaikka Bulletproof kahvissa on jopa 1000 kaloria, se tulee silti auttamaan sinua pudottamaan. Tyydyttyneet rasvat ovat erittäin tärkeitä meille kaikille. Niitä on aivan syyttä väitetty haitallisiksi. Niistä saadaan erittäin tärkeitä vitamiineja, sekä ovat tärkeitä hormoonitoiminnalle. Lisäksi ne auttavat pudottamaan painoa ja mikä tärkeintä, ne antavat erittäin paljon tasaista energiaa. Rasvoja mitä Bulletproof kahvissa käyetään, ovat luomu / “grass fed” voi, MCT öljy sekä kookosöljy. Dave suosittelee vieläkin vahvempaa rasvaa nimeltään “Brain octain oil” mikä on 18 x vahvempaa kuin kookosöljy, mutta en ole sitä vielä kokeillut.

Rasvakahvin lisäksi ostin Puhdistamon viherjauheen. On jottain aivan kamalaa, mutta antaa virtaa. Oon sinnillä juonut sen nyt päikkäreiden jälkeen, jolloin mulla kestää päästä käyntiin. Tomin Greenmonster tarkoitus ottaa päivittäiseen käyttöön, kunhan rohkenen. Selleri-pinaatti-parsakaali muunmuassa ei houkuta maullaan. Mutta mitäpä sitä ei söis/jois, kun olon saa hyväksi.

Tästä tää kuulkaa lähtee! Kohti unelmia ja väsymys sekä kipu jääköön taakse. En tiiä kuinka paljon on tietoa, miten nää vaikuttaa aivovammaan ja siitä johtuviin oireisiin, mutta kohta se nähdään. Seuraa mukana ;)

Tässä vielä eka jakso: Aidosti Tomi Kokko :)
 

 
 

2 kommenttia:

  1. Haluaisitko lähteä kuuntelemaan meidän kanssa Tomi Kokkoa Turkkuseen 19.8.? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, oispa huikeeta! Riippuu raha, vointi ja aika tilanteesta, mutta laitan kyllä vakavaan harkintaan :)

      Poista