sunnuntai 23. elokuuta 2015

Mustikkahyve

Kaapissa rasiallinen tuoreita mustikoita ja halu tehdä jotakin muutakuin perus mustikkapiirakkaa.




Mustikkahyve


Pohja

100g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
2,5dl gluteenitonta jauhoseosta/vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte

N.250g mustikoita
Sokeria sopivasti 

Marenki

4 valkuaista
1dl sokeria


Valmistus


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Painele taikina vuokaan. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita mustikoiden sekaan sopivasti sokeria. Jos käytät pakastemustikoita, voi ripaus perunajauhoja olla tarpeen. Kaada mustikat pohjan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 15minuuttia.

Vatkaa valkuaiset ja lisää sokeri kolmessa osassa sekaan. Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi. Marenki on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota paistetun piirakan päälle. Paista n.8min uunissa, kun näyttää hyvältä!

Piirakan kruunaa vaniljakastike tai sitten ei. Oman maun mukaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti