torstai 12. toukokuuta 2016

Äitienpäivä


Mamma, mummu, mummu ja mummi saivat tänä vuonna äitienpäivä lahjoiksi mukit. Lilia kirjotti posliini tussilla jokaisen kenen muki on. Sydän ja vielä molempien nimet. Peetu sai taiteilla omat teokset myös mukeihin. Oli erittäin helppoa ja kätevää. Tussin pysty pyyhkimään pois märkänä. Muutaman kerran sydän piti ottaa uusiksi tai kun kirjaimista tuli liian pieniä. Sitten vaan kuivasin seuraavaan päivään pöydällä ja 30min 160 asteisessa uunissa. Ja ei lähteny rapsuttamalla tussi irti. Ja oli mieleiset lahjat.


Lauantaina käytiin Villen äitiä juhlimassa. Olin edellisenä päivänä maalannu leikkimökkiä ja senhän tietää mitä siitä seuras. Elämäni eka kerran hain valmiskakun pakastealtaasta. Kylkeen vähä tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa, niin oikein oli makoisat jälkkärit. Mummulla oli kukat Lilian topin kanssa sävysävyyn, niin koitin ottaa nättejä kuvia, huom koitin. 


Peetu yrittää päivittäin toimia meijän auton kuskina.
Peiliposee Lilian kans. Kuvassa ihana Noshin Hei Raitamekko.

Sunnuntai aamuna oli aikainen herätys. Valmiilla aamupalalla se starttas hienosti. Lapset oli päiväkodissa taiteillu tiskirätit. Ihanat ja tarpeelliset. Vähä kyllä pisti silmään, kun Lilia olis osannu itekki tekstit ja nimensä kirjottaa, niin ne oli joku hoitaja kirjottanu :( Ville oli ostanu ihania kukkia ja rakkausmuumimukin. Mun eka ikioma muumimuki. Tykkään saada lahjoja, mutta erityisesti tykkään, että ne on tarpeellisia.



Aamupalan jälkeen lähdettiin yllättämään mun mummi eli lasten isomummi Pudasjärven ja Ranuan välimaastoon. Kahden auton voimin mentiin ja mummi oli ihmeissään, kun porukkaa tuli niin paljon. Kaikki lastenlastenlapset samalla kertaa. 



Traktori, mönkkäri ja mopo oli aika kova juttu! Niitten parissahan se lyhyt vierailuhetki melkein kokonaan kulukin. Vaarikin kaasutteli tohkeissaan mopolla menemään niinku pikkupoika. Meillä on kyllä suuri onni, kun omatkin isovanhemmat mun puolelta on elossa ja hyvissa voimissa. Otettiin äitienpäivän kunniaksi neljän polven kuva. Noin kahenkymmenen vuoden välein on siinä tyttöä, naista ja äitiä <3


Mummin luota ajeltiin koko porukka Vaarilaan. Siellä oli mummu ja ukki jo oottamassa. Äitienpäivä menuu oli ite tehdyt hampurilaiset tai siis Vaarin tekemät. Oli aivan ihana ilma ja sai jopa pelätä auringon polttavan lapset, mutta auringon mennessä pilveen tuliki kylmä ja palattiin todellisuuteen, ettei se kesä vielä täällä oo.












Ihana äitienpäivä viikonloppu, kun nähtiin ja juhlittiin kaikki äidit. Meki Essin kans saatiin Mammalta äitienpäivälahjat, kun ollaan niin mahtavia äitejä <3







4 kommenttia:

  1. Ihanat mukit, hyvä idea jatkoon! Ollaankin sitten ajeltu samoilla suunnilla, meillä isomummula sijaitsee vaan vielä vähän pohjoisemmaksi tuosta Ranuan risteyksestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meillä on sitten toisen mummun kotipaikka siitä tulitauolta Puolangalle päin. Ihana kun ei ihan kamalan kaukana oo, niin voi vaikka päiväseltään ajella :)

      Poista
  2. Aivan ihanaa, kun mummojakin muistetaan noin kauniilla lahjoilla! :)

    VastaaPoista