tiistai 23. kesäkuuta 2015

Huh hei, sadepäivä!

Heräsin aamulla sellaseen sateeseen, etten ollu koskaan kuullu. Mietin, miten niin paljon voi edes sattaa vettä! Lapset nukku vielä, joten jatkettiin unia yli kaheksaan.

Perhetyöntekijä tuli käymään ysiltä. Sain kesäksi kerta viikkoon meille pt:n, että saisin ees kerran arkena nukkua päikkärit. Tännää vaan tutusteltii. Kun kuuli meijän tissipojasta ehdotti heti unikoulua. Kerroin etten voi sellasta edes miettiä ja ei mua haittaa ainakaan vielä öiset heräilyt, niin paljoa. Ihanasti kerto, että nämä on vanhempien päätettäviä juttuja ja niin kauan kuin perheelle ei oo haittaa, niin ei niitä tarvita.

Kerroin mun taustoja ja kasvatusperiaatteita. Kerroin kuinka hukassa välillä tunnen olevani Lilian raivojen kanssa. Ja että "jäähy, kiristys, lahjonta, uhkailu" olis se helpoin reitti, mutta kun en halua. Kyseli sitten miten toimin missäkin tilanteessa. Olin niin mielissään ja sain hyviä vinkkejä, jotka oli samaa linjaa mitä haluan noudattaa. Ja todettiin yhdestä suusta, että tämä on tärkeä vaihe vaikkakin niin raskas.

Sain älyttömästi kehuja, oon tänään kasvanu äitinä niin paljon. Teen tästä aiheesta ehkä sittenkin oman postauksen. Eli ens tiistaina tämä ihana pt tulee meille ja toivon mukaan on kesä, että pääsevät ulos ja minä päikkäreille.

Sain lapset ruokittua ja Peetu nukahti päikkäreille. Ajattelin, että wautsi pääsen itekki päikkäreille. Lilialle vaan Risto Räppääjä pyörimään. Ehdin vessaan, kun kuuluu "tähän tuli joku, pittää laittaa lataukseen". Mietin, että mikä siihen tuli, kunnes tajusin Lilian eilen "puhuneen" langattomaan mokkulaan eli akku loppu ja netti poikki. Elisa viihdettä ei ilman nettiä käytetä.

Nonii aletaanpa ettimään sitä. Lilia sanoo vaan sen olevan vessassa ja kenkähuoneessa(tuulikaapissa). Ei ollu. Katon lelukoreja "ei se siellä oo". Etin kaikki huoneet, huonekalujen alukset, keittiön kaapit, uunin ja astianpesukoneen. Luovutan ja alan tekemään pannaria.

Tein banaanipannaria ja mansikkasurvosta, viime vuoden mansikoista. Päätin, että kokeillaan vieläkö Lilia on allerginen. Jospa saatas pian tuoreitakin maistaa. Peetuki sai eka kertaa pannaria.



Välipalan jälkeen Lilia anteliaana antaa Peetulllekkin purkan. Osas jopa syyä sitä aivan tohkeissaan. Jonkun ajan päästä kyselen purkan perään, kun tuoksuu niin vadelmapurkka ja Lilia toteaa sen olevan Peetun mahassa. Joo niinhän se olikin, mutta ulkopuolella! Kookosöljykylpyyn poika likoamaan ja helposti irtos.


Lilia kävi vähä kierroksilla koko päivän. Mua ei todellakaan houkuttanut lähtee kaatosateeseen. Sain kuunnella hienon kylppärikonsertin, kun Lilia kailotti laulujaan ammeen päällä. Kaikuminen on siistiä.

Ville tuli kotia ja alotti mokkulan ettimisen. Etittiin taas kaikki samat paikat. Mutta löytyhän se! Lastenhuoneessa taaperokärryssä ihan esillä. Oli liian selkee paikka mistä kattoa.


Raskas päivä, kun Peetu nukku jo ennen kasia ja Lilia vähä jälkeen kasin nukahti sohvalle. Yleensä se on yli yheksän kun nukkuvat. Jospa huomenna paistais aurinko!

2 kommenttia:

  1. Kiva että ootte saanu apua ja tukea :). Se Lilian konsertti oli ihana ja tuli kuunneltua kyllä pariinkin kertaan ne hienot laulut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin halunnu laittaa sen videon tänne, mutta Lilian vaatetus oli hieman puutteellinen :D

      Poista