sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakka

Vihdoin pääsin kokeilemaan kovassa suosiossa olevaa Kinderpiirakkaa ja ai että! On niin hyvää, että tulee santsattua vaikka ei kyllä kannattas. Toisen palan jälken olo on aika huh huh.

 

Kinderpiirakka

 

 

Pohja
 
2,5dl sokeria
2,5dl jauhoja
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1,5dl kiehuvaa vettä
150g voisulaa
2 kananmunaa
 
Voikreemi
 
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
 
Kuorrutus
 
280-300g maitosuklaata
80-100g valkosuklaata
 
Näin se tehdään
 
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita munat yksitellen taikinaan.
Kaada voideltuun vuokaan.
(Itse käytin isoa irtopohja vuokaa, pitäisi riittää myös normaali uunin pellille.)
Paista pohjaa 200 asteessa 16-20minuuttia.
Jäähdytä pohja.
 
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri+vaniljasokeri kunnolla (5-10min) vaahdoksi.
Levitä voikreemi jäähtyneelle pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Sulata suklaat omissa astioissa.
Levitä maitosuklaa jähmettyneen voikreemin päälle.
Valuta valkosuklaa maitosuklaan päälle haluamallasi tavalla.
Itse tein ympyröitä, jotka cocktail tikulla vetelin kuvioksi.
 

 
 
NAUTI!
Meillä kuorrutteet oli valuvia kun alettiin syömään ja oli parempaa valuvana,
kuin seuraavana päivänä kovettuneena.
 


1 kommentti: