sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Huikeita fiiliksiä - Vaikuttajakiihdyttämö

 
Kuva: Ilona Suuronen
 
 
 



 
Keskiviikkona se starttas, vihdoin! Vaikuttajakiihdyttämö on Suomen Keskustan, Kes­kus­tan edus­kun­ta­ryh­män, Kes­kus­ta­nuo­rten ja Kes­kus­tan Opis­ke­li­ja­liit­on järjestämä kaikille 15-29-vuotiaille avoin mentorointiohjelma. Tai siis kaikilla 15-29-vuotialla oli mahdollisuus hakea ohjelmaan ja mukana on mahtava kattaus aktiivisista keskustanuorista sitoutumattomiin tuoreisiin kasvoihin. Mentoreiksi lähti Juha Sipilästä ja Matti Vanhasesta lähtien Keskustan huippuvaikuttajia.
 
Aamu alkoi parin nukutun tunnin jälkeen vanhempieni luona. Yläkertaan kuului vaan surrur iskän tehdessä five am coffeeta tällä kertaa säntilliseti kello viis. Mainio alku odotetulle päivälle. Nautin pienen pienistä jutuista ja tunsin aivan mahtavaa fiilistä seistessä klo 06:14 turvatarkastusjonossa bisnesihmisten keskellä. Tänne mää kuulun!
 
Helsingin päässä eka tärkein, Starbuksista kahvia. Sitte junalla kohti Eduskuntataloa. Olipa näppärä junayhteys. Huomasin, etten ole näköjään hetkeen käynyt lentäen Helsingissä. Olin ajatellut jännittäväni enemmän, mutta koska en osanut yhtään kuvitella mitä luvassa, niin jännitys ei noussu. Fiilistelin vaan. Siinä sisään mennessä tuli jono vastaan ja tajusin "wau, meitä on paljon!".
 

 
Auditorio täyttyi ja seminaari alkoi. Saatiin kuulla Matti Vanhasta, Juha Sipilää, Annika Saarikkoa, Hanna Kososta, Eeva Kallia sekä Seppo Kääriäistä. Paljon, paljon tiiviissä paketeissa vinkkejä, neuvoja, kokemuksia. Rakastan tehdä muistiinpanoja, mutta saan pienen paniikin aina, kun haluaisin saada kaiken tärkeän ylös eli kirjoitan kaiken tai en mitään. Luulen, että monet asiat palautuu mieleen vasta tässä pikkuhiljaa. Viimeksi ystävän kanssa puhuessa siteerasin Matti Vanhasta, aika wau!
 
Kuva: Ilona Suuronen


Kuva: Ilona Suuronen

Kuva: Ilona Suuronen

Kuva: Ilona Suuronen
 
Kuva: Ilona Suuronen
 




 

 
 
Kuva: Ilona Suuronen
 
Kuva: Ilona Suuronen
Julius Norrena, Hannu Häikiö, minä ja Kati Hannila. Oulun keskustanuorten kokoonpano. Tuija Patana puuttuu kuvasta.
 
Luentojen välissä käytiin syömässä ja kerranki tuntu, että gluteenittomana voitti! Yleensä meidän jälkkärit on joku keksi tai vastaava, mikä ei vastaa ollenkaan muiden jälkkäriä. Mutta nyt meille oli munkkia! Ai että. Siitä en kyllä tiiä kuinka paljon terveellisempi se ruispuolukkapuuro oli.
 
Seminaarissa päästiin tekemään myös pieni pienryhmätehtävä. Paniikki meinas iskeä, kun näin tehtävän annon. Alkaa nyt puhumaan ja kertomaan ryhmässä omista arvoista tosta noin vaan. Mutta sehän olikin todella jees. Uusia tyyppejä kaikki ja saatiin mahtavia näkökulmia. Moni itselle selkeä arvo avautui aivan uusin silmin. Mahtavaa keskustelua.
 
Haluan lisää poliittisia keskusteluita, pohdintoja ja väittelyitä!

Iltapäivällä pääsin tapaamaan oman mentorini, Terhi Peltokorven. Ja meillä mätsäs heti. Juttu luisti ja aivan kuin oltais tavattu ennenkin. Sitä niin jännittää kokeneiden poliitikkojen ja vaikutusvaltaisten ihmisten kohtaamista, kun se on vielä niin uutta. Miten johtaa keskustelua ja osata toimia oikein. Ohjelma on aktorilähtöinen, mikä loi paineita. Mutta se menikin aivan omalla painollaan. Ehdin saada jo paljon kaikkea ja miten maltankaan odottaa tulevia keskusteluita Terhin kanssa. Sain nähdä myös upeaa Eduskuntataloa ja olisin voinut vain huokailla "wau!" kokoajan, jos olisin kehdannut.
 
 


 
 
Pyörähdin Helsingin keskustassa ennen iltaohjelmaa. Tarkoitus oli hakea Lilialle kengät ja itselle housut Zarasta, mutta kumpiakaan ei löytynyt. Sen sijaan Lush osu silmään ja sieltä lähti lapsille tulijaisia. Muovailuvaha saippuaa sekä hyytelösaippua. Aivan ihana palvelu Mannerheimintien Lushissa. Tuoksuherkille en suosittele valitettavasti liikettä.
 
Kaikki on vielä avoinna ja ovia on monta, mutta vaikuttaminen on se juttu!
 
Viideksi kävelin Keskustan puoluetoimistolle. Auringontäyteinen lämmin päivä ja Helsinki hurmas mut. Kuinka ihana kaupunki. Haavelin kuinka kävisin oikeasti töissä Helsingissä ja saisin kävellä niitä kauniita katuja.
 
Puolue toimistolla oli aikaa verkostoitua, tutustua, porista ja syödä. Antti Kaikkonen ja Jouni Ovaska myös pitivät puheet. Ei sieltä olisi malttanut lähteä, mutta lento lähti klo 20:45 kohti Oulua.
 
Päivä oli aivan mahtava. Ylitti odotukset mennen tullen. En pysty edes kertomaan sanoin fiilistäni. Paljon uusia ihmisiä, joista vain murto-osan kanssa vaihdoin muutaman sanan. Paljon uutta kaikessa muodossa. Se into, mikä huokui ja tarttui. Tunnen olevani etuoikeutettu, niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Kaikki on vielä avoinna ja ovia on monta, mutta vaikuttaminen on se juttu!
 
 
Kuva: Ilona Suuronen

 
Vink! #vaikuttajakiihdyttämö löytyy niin instasta kuin Twitteristä ;)
 
 


 
P.S. Ei, en täytä tätä blogiani politiikalla vaan elämälläni <3

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti