maanantai 29. elokuuta 2016

Pätkiskakkua purkissa




Oisko tää nyt pätkiskakkua vai mitä, mutta täydellistä ainakin! Eikä oo vaikeeta valmistaa. Tarvii muutaman tunnin jähmettyä tai yön yli ja on vielä toisenkin yön päästä syötävää. Ja maistuu hyvältä niin kylmänä kuin huoneenlämpöisenä. Kokeilen seuraavaksi vielä ilman liivatetta, että saako saman koostumuksen. Tässä nyt liivatteella ohje. Mulla oli 15 pilttipurkkia, mutta 12 vois olla parempi.

Domino paketti (gluteeniton tai normi, väh. 165g)
150g maustamatonta tuorejuustoa
Pätkis pussi + patukka
2,5dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 Liivatelehteä
Vahvaa kahvia

Murskaa keksit purkkien pohjalle. Säästä ainakin kolme keksiä koristeluun. Ite asettelin muruja vähän enemmän reunoille, että näkyis sivuilta vähän.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.

Hienonna pätkikset ja sekoita tuorejuustoon. Vatkaa vaniljavaahto vaahdoksi ja sekoita pätkistuorejuustoseokseen.

Liota liivate lehdet kuumaan vahvaan kahviin. Noin neljäruokalusikallista, silleen että liivatelehdet sulaa. Kaada liivatekahvi seokseen ja sekoita hyvin. 

Kaada seos purkkeihin. Itse laitoin seoksen pussiin ja leikkasin kulman rikki, ja pursotin sieltä. 

Ja sitten jääkaappiin jähmettymään. Koristele esim dominoilla ja hienonnetulla pätkis patukalla.




3 kommenttia:

  1. Ton täytyy olla superhyvää! :)

    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli niin hyvvää, että vieläkin mietin sitä. Ja mietin, millon ois hyvä syy tehdä uusiks :D

      Poista
    2. Voin Milla tulla kylään jos sulla on pakottava tarve saaha tehdä lisää! 😍

      Poista