lauantai 7. marraskuuta 2015

Lilian 3v Synttärit

Viime viikonloppu juhlittiin Lilian synttäreitä. Lauantaina kävi päiväkodista neljä kaveria. Tytöillä on aika tiivis viiden hengen porukka päiväkodissa, joten oli helppo kutsua porukka juhlimaan. Mietin pitkään, voiko vielä pitää kaverisynttäreitä. Kyselin päiväkodistakin mielipidettä ja Lilialta. Lilia oli aivan tohkeissaan jo kuukausi aiemmin, kun kaverit tullee meille kottiin. 





Ja aivan mahtavasti onnistu kaverisynttärit ja kaikki pääsi paikalle. Suunniteltu 1,5h oli aivan riittävä aika juhlia. Ohjelmaa en varsinaisesti järjestäny, mutta päällystin lastenhuoneen pöydän paperilla ja siihen saivat piirrellä. Pöytä toimi vieraskirjana mukavasti. Askartelin myös pilttipurkeista juomalasit ja jokainen sai omansa mukaan lähtiessä. Laitoin niihin tarroja ja muumipurkkapaketit. Ville ja Peetu oli kaverisynttäri hetken poissa, että Lilia sai täyden huomion.






Päiväkotikavereiden lähdettyä tuli mummua ja pappaa ja kummeja ja kavereita. Ja sunnuntaina tuli loput. Millään ei yhtenä päivänä onnistuis, tulis aivan liikaa porukkaa kerralla. Mukavempi, että ehtii edes vähän keskittyä kaikkiin vieraisiin.

Lilia toivo sinistä suklaakakkua. Mietin, että näyttää varmasti aivan hullulta. Mutta koska sininen meni hieman mintuksi, kakku näytti aivain hyvältä. Kolmen suklaan juustokakulla mentiin. Tein itse keksipohjan, koska kaikissa gluteenittomissa kekseissä on maissia. Lisäksi oli mini suklaamuffinsseja, dippikasviksia, lihapullia, pikkupitsoja ja keksejä, jotka koristelin vähä sinne päin.





Lapset syö kyllä todella todella vähän mitään. Olin päättäny, ettei mitään karkkeja tule. Mutta minivaahtikset oli niin nättejä ja sopi väreihin. Ja kirkkaassa pienessä aaltomaljassa aivan ihanan näkösiä. No eihän lapset nähny muuta kuin ne. Todella huono idea!

Kakku onnistu niin hyvin, että sehän meni lauantaina lähes kokonaan. Olin ajatellut, että varmasti riittää molemmille päiville. Keksejä onneksi jäi ekasta kakusta, joten tein uuden yöllä. Ja rohkeesti tein vaaleenpunasen. Oli vähän hämäävä, kun näytti ihan mansikka-suklaakakulta. Lilia ei valittanu väristä, mutta ei kyllä halunnu kakkua syödä.



Ensimmäisten vieraiden kohdalla Lilia oli vähän ihmeissään lahjoista, mutta nopsasti hoksas idean. Ai, että jokainen tuo mulle jottai ja äkkiä auki. Välilä tuli niin peräkkäin vieraita, ettei lahjoja ehtiny aukoa. Mulla meni vähän ohi, mitä keltäkin tuli ja oon koittanu kuvista selvitellä. Aivan ihania lahjoja tuli ja ei yhtään samoja.



Sunnuntaina vieraita ootellessa kuvasin vähä lapsia, kun mielessä idea joululahjoista. On vaan hieman haasteellista saada molemmat kuvaan ja kaikki kohdalleen.





Oli ihanat kaks päivää juhlia ja Lilia nautti. Lilialla jäi vähän päälle vieraiden tulo, kun kyseli koko viikon, "tulleeko taas vieraita?", "Tulleeko sitten vieraita?". Juhlat on niin ihania ja niitä on ihana suunnitella ja laittaa. Lilialla vaihtu pannat sitä mukaan, kun uusia tuli. Ja vaatteitakin vaihteli välissä, kun sai mekon ja jumppa puvun lahjaksi. 






P.S. Edelleenkään koneella ei ole kuvien muokkasohjelmaa. Kuvat otettu järkkärillä, mutta oon muokannu ne puhelimella, niin laatu meni aivan mössöksi. Mun kauniit kuvat ei ennää näytä niin kauniilta :(

1 kommentti: